Sunday, February 8, 2009

Tag dari Sone

Alang kepalang si sone ni kata blog mama ni dh bersawang... so mama jawab jer tag dr dia.... hehehhehe
1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
*klu la benda mama pilih hset & kereta... x dak hset x lengkap rasa kehidupan.... x dak keta... fuhh patah kaki la mama ni... klu ad motor... mcm tikus tgk besi ja la... x reti nk bawa... klu org... of course la.. pengarang hati jantung mama... mr muim & muim jr....
2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri??
* rasanya mama baru ja beli cat jenama KCC... nk cat bilik si syamim la plak....
3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
*Sblm kwin cadang nk buat kt hotel... berangan ja la.. mcm la cukup duit kan... kawin kt rumah mak ayah jer kt kuala kedah.. kwin kt mana pun x pa...ikut kemampuan... janji bahagia... klu buat grand2 pun... last2 bercerai buat pa...
4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
*sokla pa ni... silaj eja kot... berkenalan kot... klu bab kenai2 ni dr thn 2000 la... kawin plak thn 2004... campoq p campoq mai.. hampir 9 thn la...
5. Adakah anda sedang dilamun cinta??
*sudah semestinya.... perasaan cinta x akan hilang utk si dia.... masa cintan cintun dlu cinta bagai nk rak... x kan bila dh kawin nk hilang & pudar plak perasaan tu... semestinya akan bertambah kan.. baru bahagia rumahtangga...
6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam??
*smlm ja baru p mkn steam boat kt jln langgar ngan abah & si kecik sayang... apa kenama plak restoran ni... x igt la...
7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
*Allah... bab ni paling lemah seluruh badan.. time exam mmg la baca Buku PTK mcm hang sone.. lama dh mama bli buku tu.... klu bab majalah baru ja bli majalah mingguan wanita... muka misha omar kt depan tuu... buku syamim belambak la mama bli...
8. Apakah nama penuh kamu??
*SURIATI BINTI SHAARI
9. Kamu lebih senang dengan ayah atau mak??
*masa sekolah dlu smpi U lebih pada ayah lagi... tp bila dh kawin ni... lebih pada mak plak.. apa2 hal mak la tempat mama mengadu... apa2 pun kasih syg kedua2 x akan dibelah bagi... kaklong syg sgt mak & ayah selamanya.... semoga kedua2nya sihat selalu hendaknya....AMIN
10. Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya??
*Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat.. (sorry sone sama plak ngan hang...) mmg aku nk jumpa sgt ngan dia.. muka dia sebiji dengan arwah Tok Ayah aku di Pahang... smpi kami gelar dia Tok Ayah..
11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.
*Hanim *Na Aleena *Kakwa *Dinar *Azahera *Intan *Rosmi *Qamar *Ann * Shikin (Opss terlebih sudah)
12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri??
*sudah semestinya dengan bantuan washing machine... tapi klu tudung manik koran ni... mama guna tangan.. mmm 1 lg... klu stokin abah abah ngan syamim pun mama basuh tgn jg la...
13. Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
*Teringin bangat nk p australia... dok dengaq cerita biras saja.. dia dok sana dlu... pastu seronok jg tuk kakwa yg akan kesana 3 thn plak tu... seronok... tp apa2 pun kita p yg dekat2 dlu la... ikut kemampuan... masa terdekat ni mama akan ke Singapore dlu... p ngan famili... apa yg penting kena la ke Tanah Suci Mekah dlu la... baru blh p tempat lain....
14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
*Sone.. ialah kwn masa sekolah dlu.. Ex Asmarian.... x bapa close sgt dlu... sbb bukan 1 kelas.. tp la ni agak close dlm alam maya ni... dia seorg yg worker holic mama rasa.... & ada baby yg comei... si alesya...
15. 8 perkara yang amat saya gilai??-
*tgk TV smpi larut mlm,... klu x TV mati kutu kot.... smp lam keta pun pasang TV,... *kaki wayang anak beranak *internet *chatting *blogging *facebook *1 famili suka beriadah... mancing ker.. kelah ker...
16. Pelukan atau ciuman??
*kedua2 amat penting dlm diriku... setiap hari mesti melakukan & diperlakukan sedemikian... x lengkap hidupku rasanya klu x buat mcm tu... klu outstation.. waduh rindu bangat... smpi si kecik pun dh pndai.. nk tdoq ja mesti peluk & kiss abah mama dia dlu.. & say gud nite...
17. 8 perkataan yang sering diucapkan??
*Kalu bab marah toksah dok kata la... terkeluaq habis la... hehehhehhe
Kalu bab sayang... mcm2 la yg diungkapkan... bg pengerat kasih sayang antara isteri & suami.. antara mama & anak...
18. 8 buah buku yang paling baru di baca??-
*Ni payah jg ni... semestinya la magazines jer...
19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
*apa2 lagu yg tersiar di Radio Hot Fm...
20. Mari men'TAG' 8 orang lain...
*Qamar
*Ann
*Shikin
*Hasliza
*Kak Tine (Ex-Asmarian)
*Naddiea

4 comments:

Naddiea said...

Sue,awat tajuk blog hang ni macam sdih saja.jangan la lagu tu.sedih plak aku ni.

anyway,pasai hang dh tag aku,aku akan cuba untuk menjawab.insyallah tp x janji la.okeh..hang take care..aku doakan yang terbaik utk hang,insyaallah ada rezeki hang akan peknen taun ni.amin..

Mrs SM said...

hahhahah.. tajuk tu besa2 sja... awat la yg hang dok sedih plak...

Diamilikku said...

hahahahhah...
nadia memang emo sikit...

kamar hati said...

aduhaiii...kena tag la pulok....nanti qamar jawap eek...banyak sangat tag yang berderet menunggu tuk publish ni....huhuhuhuuhu....