Thursday, March 1, 2012

Rindu....

rasa cam murung ja hr ni.... bila pikiaq adik nk p holiday dgn tok ayah & mak tok.... tak pernah lg depa bawa adik p holiday.. sblm ni bawa abg aja... sekali ni abg kena tgai..... sbb dh sek... ayah & mak balik Kuantan, ada kenduri kahwin cousin saya di sana (anak kakak ayah)... yg depa ni pun buat time x cuti sek... klu dak mest km semua p sana.... so la ni tgai la saya, mr abah & abg..... nk lap sek x patut sgt rasa.... sbb br ja 2 bln budak tu kenai primary school kan... homework pun dh mcm budak secondary dh.... punya la banyak...

pg td si abg muncong ja..... paham la dia sedih sbb maktoh & tok ayah bawa adik.... jeles la tuh... nk bt mcm mana syg.... abg kan sekolah... sabaq k.... tmbahan plak smlm semua pakat dok mengemas2 beg sbb nk berangkat koi 3 ptg hr ni... saya pun sebok mengemas baju2 & kelengkapan adik... agar 1 pun x tertinggai..... baju2, kasut, dypers, susu, pelas air, bantal, mainan, shower creme, shampoo, berus & ubat gigi adik..

smlm Mr abh bawa kami g jalan2... shopping2... mkn2... sja nk bg si abg dia ceria skit.... karang muncung seminggu jenuh nk pujuk....

hai la budak mata boolat,..... rindunya...

sedih jg la smlm adik x mau berenggang langsung dgn maktoh & tok ayah... tdoq dgn kami x mau.... bila ambik dukung & peluk dia terus meronta... sabaq ja la..... hakikat km x dpt la nk gomol2 & peluk dia smlm... mmg hat ni cucu maktok sguh... ya la maktok jg dr umoq 1 hr... mana berenggang lansung dgn maktok kan.... klu saya outstation pun, bukan dia tdoq dgn abah dia..... kompom masuk bilik maktok punya....

pg td saya peluk & cium dia puas2.... hari rabu depan br nk jumpa dgn dia... lama tuh.... rindu sesangat.. ni pun dh rindu tahap gaban.. padahal depa dok kt rumah g.. koi 3 br nak p.... bkn pa.. bila saya, mr abah & abg blik ptg ni, adik kan dh bertolak.... kira last jumpa dia pg td sja la.... jenuh la saya dok peluk baju2 adik sepanjang dia x dak nih......

semoga perjalan ayah, mak, pakngah, aini & syamil selamat smp ke destinasi (tg malim).... singgah rumah adik bongsu saya di sana.. keesokan pg baru berangkat ke KL (ambil adik saya yg sorg lg) dan terus bertolak ke Kuantan.... so konvoi 2 keta la... Selamat Jalan semua....... Selamat pergi & pulang...... *sob*sob*sob*

6 comments:

Diamilikku said...

relax aaa....heheheheh...aku tiap2 hari anak aku tak mau balik umah aku..nak duk umah mama pengasuh..sebab umah aku takdak aircond...:)

SM79 said...

some :
hahahaha....... sadis rasa... hg dekat x pa la.... ni jauh kot... pahang tuh..... dlm 1 rumah pun x mau tdoq dgn kami... haru biru.. camna nk pindah nnt pun ak x tau la...

yang jauh di sana said...

muahahahhahaha...teringat anak menakan aku hat sulung...macam tu la jgk...asai mai rumah mak bapak aku tidoq kat situ jenuh berguling guling reyau tak mo balik....la ni dah besar....cuma tak la menangih berguling kan....pantang daddy dia kata leh mai rumah mak pak aku...selai sepinggang mai tidoq pon tak pa....

SM79 said...

2 la klu dgn tok cemana pun x pa... anak ak yg sulong plak rapat dgn metua aku... klu p sana smp x mau balik...sbb depa yg jd dia dr baby... no 2 dgn mak aku...

weeii klu ak p kuantan blh la jumpa hg noh.. ni makcik aku buat bukan time cuti sek.... :(

fham5579 said...

sedihnya....bergenang airmata...mmgla kita ni kalau blh xmau berenggang lgsg dgn anak kecuali time keja....pkl 5 sharp2 pas keja trus shoot nk blk jumpa depa. ni kan pulak lama2...gambaq tu sejibik muka hgpa....sabaq naih mama....abg pn mesti rindu adik....mesti sunyi adik xdk walau kena buli selalu kan abg kan

SM79 said...

hanim :
betoi kata hampa... blik keja sharp sbb depa la.. x mau ralit2 dh.. klu nk beli apa2 make sure amik depa dlu... p sama2... aduyai... rindu tahap gaban dh ni... tak tentu arah dh hidup rasa..

belagak betoi dia.. km 3G dia blh x mau ckp... mmg nk kena dia balik nnt... kena gomoi kaw2 punya... abg pun dok sebut hr2 bila la adik nk blik nih....