Sunday, December 12, 2010

Birthday Celebrations

Tak disangka2 si Syamil punya 1st birthday celebrate sampai 3 kali... ada ka org bt cenggituh.... heheheheh.... adoii bahagianya bila jd anak pun.... padahal si kecik ni kan tau apa g pun.... br 1 thn... apa la yg dia reti...

1st ~ Celebrate ngan famili In Law. kebetulan 1st day Raya Qurban hr tu beraya bersama mereka... dh janji sama dgn bebudak yg ramai dlm rumah tu... ciwi tak sangga dh... tambahan plak bila tgk muka Syamil dok atas kek... mcm2 la yg depa tnya... blh mkn ka makngah muka Syamil tuh... huhuhu... bila kata blh makan... pakat berebut plak.. ad nk hidung... ad nk mata... ad yg nak telinga... hahahah reyuh rendah... seronok bila ad ramai budak2 bila celebrate bezday ni....

2nd ~ Kebetulan masa ni semua balik... makteh sefamili dr KL pun balik Kedah, adik yg ad di UPSI pun balik.... yg penang, perlis semua ada.... kebetulan plak birthday adik saya yg no 2 merangkap makngah Syamim & Syamil... so depa combine plak bt di rumah Paksu saya di Kuala Kedah juga.... siap bt BBQ lagi.. kebetulan daging Qurban masih ada....

3rd ~ Actually kali ni br betoi2 nk celebrate.. dh janji ngan member2 pejabat sama.. nk bt bezday Syamil besaran... tak panggil pun la sedara mara igt dh celebrate dgn depa2 kan... member2 pejabat pun x panggil semua... pgil mana yg ad anak2 kecik sja... sonok skit br meriah.... ntah mcm mana la plak... on that day hujan & officemate sorg pun x dtg....maybe ad hal masing2 la kan.... agak kecewa juga pd mulanya.... ya lah kan benda ni x blh dipaksa.. tp x pa.. kami cr altenatif lain..... on the spot mak calling2 semua relatives & her friends yg ada di persekitaran... ayah plak calling gang2 surau dia... semua mai serentak.... seronok yg teramat sgt.. rasa sedih & kecewa pd mula2 td hilang trus.. bagai dibawa arus..... bkn apa ssh hati klu makanan x habis.... sapa nk mkn kan.... bnyk jg menu... ad bihun goreng, laksa, pulut kuning, kuih muih, puding, snaps kek & cokelats.... alhamdulillah smp mlm org dtg x berenti.. Syukur pd Ilahi... bila NIAT kita baik... Insyaallah BAIKlah jadinya..... tak sangga.. rasa cam kecilan aja..... tp bila jd mcm ni BEST plak.... Terima kasih kpd Family Tersayang yang memahami.... & hadiah yang cantik tuk anakandaku itu..... Sedara mara kata "awat tak habaq awai.. klu dak kami blh beli hadiah special kt Syamil"..... saya jawab sja nk SUPRISE.... nak jawab apa lagi kan... hehehehehe......

7 comments:

fham5579 said...

lucky syamil sampai 3 kali celebrate besday...dapat hadiah byk jugaaa..mesti best...mmgla depa kan tau pa besaq ni tp kita mak pak ni yg sronok lebih..hihihi..semoga jadi anak yg soleh ya syamil

SM79 said...

tu la x disangka2.... padahal depa x reti pa g... mama ciwi lebih... apa2 pun TQ la auntie atas iringan doa... AMIN

Diamilikku said...

segak aihhh anak teruna hang...kemain lagi...sakan sungguh sampai tiga kali birthday.....tapi sekali pun tak jemput aku no....tetttttttttttttttt...hahahahahha.....

happy birthday syamil...semoga membesar menjadi anak yang soleh ok...

SM79 said...

ampun maaf dipinta wahai soneku sayang.... heheheh
susah la nk luah disini... agak kesal la x pgil asmarians.... hehehehe

nnti2 no... aku bt aku pagil naih....

iEtaFAkyR@ said...

wah! sakanssssssssssss.... byk kali makan. i like lah! :D

yang jauh di sana said...

tudia...tahun depan lagi meriah kalau sambut 4-5 kali...nak best lagi kalau panggey aku sekali keh keh keh...*cerita macam aku balik loq staq*:p

SM79 said...

ieta ~ tu la x disangka2...
eta ~ wee mcm dok loqstaq....:)