Thursday, December 16, 2010

Ntah......

Tajuk x blh belah.... hahahhaha.... dlm2 dok serabut & kusut stil blh bt lawak... tp hanya Allah yg mengerti situasi aku ketika ini.... ssh nk terluah bila apa2 sja melibatkan keluarga.... smlm tgal saya berdua dgn ayah..... yg len2 ad hal... mak pergi mengaji... adik2 blum blik keja... en hubby outstation.... apa2 hal saya mmg respect ayah... klu dia nk tegur atau luahkan sesuatu kpd seseorg.... dia akn ckp face 2 face.... & x akan ad org lain yg mendengarnya.....walaupun emak..... maruah anak2 kena jg dia kata..... i love u dad....

Actually en hubby mmg ad problem ngan family dia... sesapa yg penah saya luahkan akan paham cerita ini... & akan tau depa tu style mana... cuma la ni tempiasnya koi mai skit2 kt en hubby.. ya la bila ad salah apa skit... ayah akan sangkut dgn famili..... en hubby ni kdg2 ad slahnya.. ketegaq juga... satu g org kedah kata suka bt loi..... ayah bila geram dia x marah dia pendam ja.... yg jd mangsanya saya... ayah akan tegur en hubby melalui saya... dia x nak menantu dia terluka & berkecil hati... ayah ni jenis straigth & agak garang.. & berdisiplin skit dr segi agama & segalanya.... mmg dlu masa km kecik2 geram gak ngan ayah... tp bila besaq... syukur pd Ilahi dikurniakan ayah sebegitu.... bila blh banding2kan dgn rakan2 yg len & jg mertua...

Bnyk juga luahan perasaan ayah pd saya... ttg besannya.... dr dlu smp la ni... dia lbh memahami & blh rasa..... mungkin sbb dia org tua kan... ikut suka la cemana pun depa... cuma ayah minta sgt2 mertua menyayangi kami 4 beranak sepenuh hati... mcm mana yg dia lakukan tiada beza kasih sayang semua anak2, menantu & cucu2nya....
Apa yg mampu saya katakan.... tp apa yg dikatakan ayah sebenarnya benar belaka... cuma apa yg saya minta ayah terima suami sepenuh hati... jgn dikaikan lagi dgn familinya.... biarlah mereka dengan dunia mereka..... apa yg saya mahu adalah kebahagian bersama suami & anak2...

Dikala ini..... senyuman anak2, kelaku anak2 penawar duka lara... suami pula sibuk sejak dua menjak ni... malam2 baru km bertemu.... rindu betoi nk privacy ngan family... sbaq ya anak2.. tggu abah tak dak keja kita p holiday....itu janji en hubby pg kami.... utk tenang2kan fikiran



6 comments:

fham5579 said...

sue, berdoalah supaya mereka diberi taufik n hidayah...itu ja kita mampu buat sebagai anak @ org yg lebih muda...nk menegur serba x kena kan..sabaq la naih

Naddiea said...

sue,banyakkan berdoa okay..kami ni x tau apa2 oun sebenarnya.tp bila baca entry hampa ni kami rasa perkara yg terbaik ialah doa.kalo nk diikutkan ditelan mati bapak diluah mati mak.doa lah dr jauh sbb ALLAH itu maha mendengar insyaallah..

SM79 said...

hanim
~TQ hanim..... doa sentiasa km lakukan... insyaallah....
nad
~betoi kata hg....insyaallah...

K.A.M.I..... said...

Sabar yer...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku rasa ok la at least ayah hang ada cara tersendiri nak tegur en hubby. tegur utk kebaikan org kata. cuma hang la kena dengaq segala rintihan bagai and sbg anak aku tau hang mesti nak jaga hati kedua2 pihak kan. berat tuh...sabaq naaa....

SM79 said...

bos : TQVM
eza : tu la betoi kata hg... aku respect arr bapak aku.. :) tp tu la antara hubby & famili dia sian jg... x pa la tu hanya kami sja yg tahu... semoga diperolehi keberkatan & kebahagian kelak... kami sbg anak hnya mampu berdoa agar mereka berada dilandasan yg betul....