Tuesday, January 10, 2012

Anak Oh Anak




Sejak abg Syamim sekolah ni.... saya lebih banyak tumpukan perhatian dekat dia... bukan apa nk kasi dia semangat bersekolah, takut dia give-up ka apa ka... nk kena pujuk2 jg... Syamim ni tak blh marah kt dia... sbb dia jenis cool... so saya pun kena slow talk aja klu nk minta dia bt apa2... Maybe si adik Syamil ni jelous rasanya... bnyk mlm dh mai menyendeng2 kt saya... kesian plak... si abah selalu take over bab2 mengurus dia.. bancuh susu @ nk kasi dia tdoq while saya sedang membantu si abg membuat homework....



Tapi smlm dia mai kt tempat study abg dia cakap "Ma... dik nk weh". Weh = tulis.. So saya kasi pensel warna abg dia & cari buku warna si abg... betapa tekun dia mewarna.... kusyuk gila... sonok sgt kot blh menconteng2 atas kertas.. selama ni saya x penah kasi kt dia pen or apa2 sja... takut dia conteng dinding.... dh la rumah maktok.. klu rumah sndiri x pa la... hehehe



Yg plg syok.. pas warna2 dia tnya... "abg... omei dak??" omei=comel

Lawak plak tnya comel dak....... ciwi sguh anak saya nih..... hahahahaha

5 comments:

fham5579 said...

muka tekun serius...lawakla budak syamil nih!

Siti Hajar said...

hehe...xpe kak sue,adik ada semangat nk belajar tu, nk pandai mcm abg dia jugak.Syabas adik.....

SM79 said...

hanim:
dia ni mmg lawak tau.... nk tergelak gelagak dia....

siti:
hehehe tu la dia pun nk sebok jg... ada hr dia dok diam ada hr dia nk kacau abg.. haishhh........

yang jauh di sana said...

muncung kat mulut tu hat tak tahan tu...kira concentrate habih la tu muahahahhahahahaa....baguih la lagu ni....aku suka :)

SM79 said...

eta:
hahahaha kan sedaq org amik gmbaq dia... ralit apa ntah... dh la pegan colour pun x betoi..