Thursday, August 13, 2009

Hepi 5th Anniversary to Us

Hatiku berbunga riang hari ini iaitu 13 Ogos 2009. Syukur yang tidak terhingga kepada Ilahi kerana sudah 5 tahun kami hidup sebagai suami isteri. terlalu bnyk pahit manis yang dilalui bersama. Alhamdulillah juga krn tahun yang ke5 ini kami akan dikurniakan cahaya mata ke-2. Coming soon on this November. Banyak lagi perjalanan kehidupan yang perlu kami dilalui. Boleh dikatakan juga ianya masih diawal usia perkahwinan. Baru 5 tahun kan. Kami perlu tabah & kuat semangat dalam merempuh dugaan hidup untuk masa kini dan akan datang.

Aku bersyukyur mempunyai suami yang penyayang & penyabar seperti dia. Dia terlalu sabar dengan karenah & mulut aku yang bising ini. Dia terlalu cool dalam membuat keputu
san, walau kdg2 aku tak setuju pun. Jika ada masalah apa2 dia releks ja hadapi. aku yang selalu kalut nak buat apa2. tapi bila dia ada disampingku. rasa tenang balik. di awal perkahwinan aitu di thn pertama kami (2005) kami terpisah gara2 aku mendapat kerja kerajaan dan perlu melulakan kerja di Kuala Lumpur. waktu itu aku sedang hamil 6 bulan. seusia kandunganku kini. dugaan cukup kuat pada waktu itu. mana taknya. aku dengan keadaan memboyot ini hadapi dugaan, & tekanan perasaan kerana suami tiada sisi ketika aku sangat2 memerlukannya. seminggu sekali shj dia datang menjengukku. Aku bersyukur kerana mempunya ibu saudara yang terlalu penyayang, suami serta anak2 nya yang terlalu sayang & mengambil berat akan aku. terima kasih kepada Makteh sekeluarga di Desa Pandan, Kuala Lumpur. berkat doa & kesabaran aku ditukarkan ke Alor Setar selepas tempoh aku berpantang. syukur sekali lagi padaMu Ya Allah. (Itu sedikit sebanyak sejarah silam kehidupan kami di awal perkahwinan).

This story is kredit tu Shikin.. Tq so much dear.. pada 13 Ogos 2004 yang lalu.. dia telah mejadi org terpenting dalam majlis perkahwinanku. menjadi driver untuk aku make-up & menjadi pengapit ku di masjid. Dugaan betoi bila ayah asyik kol ada mana lagi ni..??? hahahha kami asyik jawab on the way.. padahal masih di bangunan ukir.. janji dengan tok kadi kul 11 mula acara.. waktu tu masih kul 10.35.. tp ayah aku biasalah seorg yang punctual & strict on time.. Pihak lelaki belum sampi lagi time tu.. 10.50 rombongan sampai.. tapi si dia tertinggal IC plak.. Masyaallah kena patah balik.. ambik masa pi mai pi mai dlm 30 min juga la.. nasib la tok kadi penyabar orgnya.. dalam 11.30 aku telah menjadi miliknya yang sah dengan hanya sekali lafaz sahaja.. AMIN...

Terima kasih kepada semua yang membuat ucapan terutama keluargaku yang tak putus2 hantar sms tepat jam 12.01 pg td... Ayahku (Shaari Awang) merupakan orang pertama yang menghantar sms, diikuti mak dan adik2.. tak lupa kepada rakan2 yang sudi membuat ucapan kepada kami.. Mazidah, Kakcik, Shikin, Ann dll.. TQ so much frens....

SEMOGA IKATAN INI AKAN SENTIASA KEKAL HINGGA KE HUJUNG NYAWA..
AMIN YA RABBAL A'LAMIN.

Wedding CakeI Love YouI Love You FlowersChiseling I Love YouSign I Love YouSand I Love YouI Love You

Jom layan sedikit sebanyak pic2 perkahwinan kami yang tidak seberapa ini.. Almaklumlah time tu strill kamera biasa.. Tak ada digital lagi.. Tak mampu.. :(

(Hanya sekali lafaz telah mengikat sebuah ikatan antara kita berdua)
Bersama Tok Kadi a.k.a Tok Imam Masjid Kuala Kedah
Tn. Hj. Abdullah b. Hj. Man


Di hari Majlis Akad Nikah pada 13 Ogos 2004
Akad Nikah di Masjid Kuala Kedah
Sarung cincin di 108 Taman Harapan



Foto kenangan dari majlis pertunangan sehingga majlis perkahwinan
Bertunang (Baju Putih) : 16 Mei 2003
Akad Nikah (Baju Kuning) : 13 Ogos 2004

Kenduri di Kuala Kedah (Baju Meroon) : 21 Ogos 2004

Kenduri di Alor Setar (Baju Hijau) : 22 Ogos 2004

10 comments:

ladylikeme said...

HEPI ANIBESARY KAK SUE...

HU HU.HU....

SUNGGUH KELAMKABUT DI HARI ITEW KAN...MASIH LAGI KU INGAT....

SEMOGA BERKEKALAN DAN BERBAHAGIA HINGGA KE HUJUNG NYAWA.....

Mrs SM said...

to ladylikeme
TQ atas ucapan..
hahhahahhaha kalut malut habis semua hr itu.. lega rasa bila dh selesai..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

happy anniversary...congrate. semoga bahagia ke akhir hayat. abah hg sporting gila..siap wish tgh2 mlm. kacau hampa nak "naik bas" pa time tu. btw, hg dok taman harapan yg depan esso tu ka..sebelah taman aku je la...

Mrs SM said...
This comment has been removed by the author.
Mrs SM said...

to eza
TQ so much eza.. ayah aku besa la dia.. bab2 ni dia m mg sporting skit.. bezday ka anniversarry ka dia la sllu 1st yg wish..
tmn harapan tu rumah mak aku.. hg beli taman juragan ka?? lor dh dekat dh ngan mak aku.. ak la ni dok kepala batas.. rumah ak x siap lg.. tmn desarina indah, kuala kedah juga.. depan sek seri pantai..

SYAbAR said...

Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang Ke-5. Aduh! Terkesima akak melihat gambar2 lama perkahwinanmu. Itu perkahwinan 5 tahun lepas, kalau gambar 17 tahun lepas akak ni.... ya ampun, dah kira kuno sgt la kan....

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

tmn juragan tu umah sewa aku. aku sewa dgn company aku keja dulu.tp rasa bln ni last aku dok situ. aku beli dh umah kat tandop. blkg as mall ja. nnti bila2 mai la umah aku.

ietafakyra said...

congrates Sue...semoga jodoh berpanjangan dan murah rezeki, bahagia ke akhir hayat! amin...

Naddiea said...

Sue,heppi anniversary to both of you!!!
Kelahiran baby kedua ni hadiah utk hampa berdua.Semoga Kekal hingga akhir hayat.Amin...

Mrs SM said...

to ieta
terima kasih la di atas ucapan & doa hang kt kami...

to nadd
terima kasih juga kt hang.. tu la.. hadiah paling bermakna aku rasa... (",)