Tuesday, June 19, 2012

Jumpa doktor pakar @ HSB

19 Julai 9.00 pg - Minggu ni dh msuk minggu ke 35.... pg td saya & mr abah ke HSB nk rujuk Dr Pakar ttg tarikh ukt ceaserian.... suspen & nebes jg la.... ya la sblm ni walau 2x ceaser pun semuanya emegency case kan... yg ni p serah diri org kata & dh tau date plak kan... masa dh msuk jumpa Dr tu dia jelas kan lah why kena ceaser trus kali ni & so on... bnyk jg penerangan dia.... 2 bln lepas masa scan baby saya sonsang, kepala di atas..... tp nk tergelak plak statement Dr dr klinik kesihatan, dia ckp "baby u dh tau nk kluq ikut tingkap, sbb tu suka hati dia la nk dok kot mana...." hahahahaha very the nakal la baby saya ni......

Dr dh ttp tarikh tuk saya check in di HSB 7 Julai ni dan pagi 8 Julai saya dh nk kena msuk bilik OT.... Doa2 kan keselamatan saya & baby nanti.... Td bila scan semua dh ok, dia dh pusing ke bawah, berat dia dr 2.45kg dh meningkat ke 2.75kg tuk hr ini.... 19hr akan dtg ni x tau la nk naik bapa kg lagi kan.... anak2 saya semuanya 3kg ke atas... si Syamim 3.1kg & Syamil 3.6kg... klu si baby ni x smp 3kg dia la yg paling kecik..... ttg gender plak Dr x jamin apa.. sbb dia still was2.... x sure sgt.. mmm saya redha ja la.... baby ni malu sguh nk tunjuk kan...

Okla takat tu ja la nk cerita pun... nk cerita pasai baby blum masa dia lg..... from today dh start counting days la...... 18 days to go... go mama go...... semua brg2 dh ready dlm beg.... tggu nk p ja HSB..... Bye....

5 comments:

fham5579 said...

Insyaallah semuanya akan selamat..suspen sungguh ni....gegirl pa dh malu sgt kan....harap2 la kan....yg penting sihat cukup sifat Alhamdulillah dah....take care (teringat2 masa dlm blk OT dulu) sejuk ketaq...

SM79 said...

Hanim,
TQVM dear fren.... tu la psai suspen sguh la dok malu2 sgt x mau tnjuk... ish2 ketaq ooo dlm OT no... sejuk ketaq gila... 2 la psai.. kali ni kali ke 3 la kena usung blk OT.. doa2kan km sama.... dok bilang hr ja nih.. nk bt keja kt off pun dh malas bila dh tau date kan... :)

yang jauh di sana said...

baby mmg nak buat surprise betoi ni...hang plak prepare kaler apa kali ni...aku plak terlebeuh kecoh hehehehhehehe...suka3000x kalau dengar member2 menambah ahli keluarga... :)

Diamilikku said...

Heheheheh....kalau keluaq boboy gak...mmh hang ngan hanim sehati sejiwa aahhhh.....ekekekekekkeek...btw...gud lunck no...semoga semuanya dipermudahkan....hang dah tau saki c-sec mcm mana kan...so tak yah risau sangat k

SM79 said...

sone,
2 la psai.... sehati sejiwa... tp biaq la gegel plak kali ni.. teringin jg nk merasa ada puteri cemana... tp redha ja klu boy lagi.... ya ak dh blh bayang cemana keadaan aku.. tggu hr ja nk p serah diri...

eta,
baby kali ni sguh pemalu kan...??? ak beli putih & cream aja... tak pa... tambah lg la anak menakan hg.. hehehehe