Wednesday, June 10, 2009

Hadiah Ker???

Ni pun still entry tertunggak.. tapi x pa.. mama akan ceritakan juga... Actually benda2 alah ni datangnya dari Singapore, Nilai & Tangkak... Masa mama d trip g Singapore Feb yg lalu... Baju BEN10 satu suite tu (Singlet, Jeans & jaket) tu mama beli kt Pasar apa ntah lupa dh nama dia... harganya baru Sin$12.00... terus mama teruja nk beli... sbb jeans pun ad kan... mmg feveret anak mama la kan... hahhaha

Balik ja km trus singgah kt Tangkak... Kt situ mama nk beli pasu bunga tuk mak tok Syamim... Smpi situ ad la pula bantal2.. teady bear semua.. waduhh.. teruja tuk kedua kalinya... Si Syamim nmpak plak bantal BEN10.. Allah... x bleh nak lari la.... kena beli juga la tuk dia... siap pakai dh baju BEN10 yg beli kt Singapore tu.... "Mama cepat la amik gambaq mim kt sini" hahhahahha. .. Nasib la harga RM10 ja.. lega... Kt situ abah mmg lama dh dok cari pak belang yg besaq.... p Pdg Besar pun tak pernah jumpa... kt Pacific mama besa la tgk... kedai bear Tingkat 2... tapi pak belang putih hitam... x best... sekoq dh la RM150.... mak oii mahai nk mampus... So kt situ ad pak belang 2 ekor... yg sedang2 saja... Beli 1 percuma 1... harga RM99.99 (dpt 2 la..) kira ok la... mama pun heran la k buat pa ngan pak belang ni... (cuba anda lihat foto di atas... rupanya nk letak lam keta... hahhahah)

Pastu km singgah Nilai 3 plak.. kt sini kali ke3 la keterujaan kami... hahhahahhaha tp mama x nak la tunjuk apa yg di'shopping'kan... kt sini mama cuma nk cerita bab robot dlm foto tu... Actually si Syamim ni nak senapang yg rega RM6.90...

Abah : kt rumah kan dh bnyk sgt senapang.. beli yg len la syg...
Mim : Mim nak senapang tu la abah... kt rumah kan dh patah....
Abah : (Hai pandai plak menjawab bdak ni....)
Mim : Beli la.. beli la.....
Abah : Amik la menan len... bnyk g kt sini... psai pa nk senapang tu jg... (nada nk tinggi dh tu)
Mim : (Dia sakit hati... trus dia capai kotak robot tu lempar ke bawah & pijak)

Apek : Hai ya... lu punya anak dh pijak ini kotak lor... Lu kena baya la....
Abah : Tak kan kot apek... kan kemek pun...
Apek : Lu kena amik juga ma... Lu tau ka isi lalam lia gumana.... Wa x tak tanggung la....
Abah : Berapa harga ni kotak...
Apek : Wa kali lu RM69.00 la...
Abah : (Allahuakhbar... 10 kali ganda dr senapang... hai menyesal aku) Ok la saya amik la ini kotak...

Mama dok tunggu abah dlm bas.. dok pikir juga apa la yg lambat sgt abah ngan anak ni... rupanya ad tragedi kt situ... dh la robot tu kena pasang sendiri.. klux kreatif x tau la... Last2 abah berjaya juga memasangnya... lihat foto diatas... robot hiasan rupanya.... Hai Ya.......

3 comments:

Diamilikku said...

tak tahan tu....
beli pak belang semata2 nak letak dalam kete..ganaszzzz hubby hang no....

Mrs SM said...

sone.. konon org nk dekat kereta x berani la.. wakakkakkaka

~azue said...

award utk hg.. klik kat blog aku :)