Sunday, June 28, 2009

My Mee Kari

My mee kari.. resepi turun temurun famili mama... Our favourite la ni.... Terliur plak bila tgk... sja masa weekend x tau nk msk pa... buat la mee kari ni... ni pun atas permintaan Mr SM.. mama pun membuat dgn jayanya.. terbanyak plak... so apa lg sedekah jer pd jiran2 tertangga kan.. benda dh bnyk.. dr membazir x tentu hala... baik beri pada orang.. bab kata pepatah.. "Lebih baik memberi dari menerima"...

Mama x suka masukkan kerang sekali dlm kuah... rasa x best.. mama suka buat sambal kerang... bila mkn mee kari masukkan kerang ke dalam mee ni.. br terangkat beb...

5 comments:

kamar hati said...

sedapnyer...my favourite 2....yum yum yum.... (",)

SYAbAR said...

Betui 3x, bila la nak dapat rasa air tangan kau ni...

Naddiea said...

sue..sedapnyer weeeehhhh.terliuq aku.

Shaiza-Aqil said...

ummhhhh terangkat abis

bila nak bawa kat office
leh gak try mee kari kak sue 2, tu favourite has tu....dulu rasa dah masa open house umah k. sue,,, mmg bestla

Mrs SM said...

to kamar & k.syabar..
mai la rumah.. blh la rasa....

to nadd..
jgn smp terliur wee... anak2 tgk x elok... hahahha

to has..
insyaallah ad rezki nnti ksue buat kt unit ni..