Monday, August 23, 2010

Ceritera Hari Ini

Td masa lunch saya ke pacific...boring dok dlm off pun...kebetulan nk p tukaqkan seluaq si Syamil... beli semalam saiz terkcik skit.... kena la amik saiz besaq..

Masa tgh syiok2 layan baju baby kt Baby Kiko Corner... dengaq bising2 kt Sun Baby Corner... ceh2.. saya cuba nk sebok2kan diri..so p la belakon belek2 baju kt Anakku Corner sebelah ja ngan Sun Baby Corner tu...**punya la nk ebok kan**

Ada la sorg Hamba Allah nih.. pangkat2 tokwan la dr segi fizikal... nmpk smart.. branded, bergaya.. sekali tgk cam org kaya gituh.. ngan jam RADO... ewah sempat g aku nmpk jam tgn dia.. mai dgn sorg budak around 3 yrs gutu lah.. pakcik tu actually nk beli overall kt baby boy.. maybe cucu dia la jugak... dia nk beli baju umoq 6 bln.... mgkin la salesgirl tu pun tunjuk la baju tuh...(saya tak pasti sbb tak nmpk lg masa nih)

Ni dialog yg saya dengaq la..

Pakcik : Ishh tak kan baju nih kot hat umoq 6 bln...

Salesgirl : Hat ni la pakcik... yg ni 6-12 bln..

Pakcik : hampa ni pikiaq la tgk.. budak 6 bln mana blh merangkak pun lg.... baju ni besaq nih (nada suara mula tinggi)

Salesgirl : Pakcik baju nih blh pakai dr 6 bln hingga 1 tahun... tgk juga bada baby tu... x sama ada yg besaq ada yg kecik...

Pakcik : Ish2 x logik2 aihh.. aku x puas hati... baju ni besaq nih.....(dok ulang ayat tu ja dr td)

Salesgirl : Senyum ja

Pakcik : Pikiaq tgk la baju ni mcm budak dh blh jalan....hampa nih reti jual baju ka dak??? (lor tak habis lg dia beleter)

Budak tu kan nk tau pa dia tlg jual ja.. lg pun bukan tugas dia tagging code baju kan...p la beleter kt kilang Sun Baby tuh.... hehehehe

Salesgirl : Ramai dh customer yg beli pakcik

Pakcik : Hampa ni tau apa??? Hampa ni kan ada anak pun!!! Jom la balik...payah beli tang nih....(sambil dia tarik tgn cucu girl dia tuh)

Kami yg dok area situ nk gelak pun ada tgk gelagak org tua nih....Sian salesgirl tuh...pakcik tu mmg ckp kuat... smpi semua mata tertumpu kt depa 2 ja... malu dia..yg bestnya ayat salesgirl tu yg last...

"Org tua ni ada duit ka dak nk beli nih???" Hahahahah..km trus gelak sbb dh tak tahan sgt kan....

Hai ni la sikap manusia noh... mcm2 perangai...ujian di Bln Ramadhan la nih...
rasa mcm nk p menyanyi ja lagu nih kt pakcik tuh..ada juga org mcm ni noh....

~BUDI BAHASA.....BUDAYA KITA~



1 comments:

yang jauh di sana said...

hehehehe...macam2 kan...tapi kekadang tuh mmg la macam tuh kalau kena deal ngan org yg tak faham...macam kami cikgu skolah pon macam tuh jgk...kalau bagi surat makluman kat anak2 depa syrat tuh tak sampai kat tgn depa , depa tak kata anak depa salah depa kata cikgu salah...tau2 mai serang kat skolah...bila risik2 balik baru malu sendiri...macam2 org nih....