Tuesday, March 22, 2011

Birthday....

19 Mac.. tepat jam 12.00pg..... saya dikejutkan dgn SMS... bertubi2 dr families..... dr Ayah, Mak, Adik2... sms berbentuk ucapan serta doa kesejahteraan saya.... terharu betoi.... Syukur pada-Mu Ya Allah.... aku masih diberi peluang utk menghirup udara nyaman, masih boleh berkata2, masih boleh melihat, masih boleh mendengar, masih boleh berjalan & melakukan kerja2 seharian... masih boleh mengurus anak2 serta suami, masih boleh berbakti pada Ibubapa & yg paling penting masih diberi peluang untuk memperbaiki Ibadahku kepada Mu Ya Allah utk bekalan DI SANA kelak...
Apabila tgk di sebelah saya....Mr M lena nyenyak.... mlm tu dia tdoq awai.... sejak dia semput2 hr tu... dia mmg tdoq awai... tak apa la Mr M x wish lg.. dia x sihat.... aku redha ja.. kalau dia x wish bukan bermakna dia x sayang kt aku.. cuma dia teralpa sedikit... esok pgnya.... saya gegas2 ke pasar.. nak beli bahan2 nk masak mee kari.... mak ayah tak ada pergi Ipoh.... mlm br blik.. balik rumah cepat2 masak mee kari... Mr M & Syamim mmg suka mee ni.... bila dh siap masak... saya hidangkan atas meja... mkn anak beranak km dlu... mlm ni br nk potong kek bila semua ada... bila Mr M mkn... dia jerit... pedih... baru dia perasan... ada ulser dlm mulut.... adoiiii.... kesiannya.... di lidah, pipi kanan & kiri & bibir.. cemana nk mkn benda2 panas & pedas... so saya masak bubur plak utk dia...
Syamim mkn smp 3 kali tambah... dia mmg suka mee kari... ptg tu km p beli kek..... saya tggu dlm keta ja... Mr M & Syamim p beli kek.... pastu si angah (adik saya) kol bgtau dia sponsored sate & wedgest from RCH (HPA).... best2.... TQ my lovely sis..... sblm mkn saja amik2 pica dgn Mr M & kids....

terima kasih kepada sahabat2 yg bt ucapan through sms & FB....

4 comments:

Diamilikku said...

simple tapi sangat bermakna kannnnnnn

SM79 said...

sone...
yup.. sgt bermakna klu dgn org tersayang... malu sama klu nk celebrate beriya.... mcm ni pun dh ok.... :)

fham5579 said...

yg simple mmg bermakna kan...happy birthday utk yg kesekian kalinya dear fren...

yang jauh di sana said...

betoi tu...last sambut birthday dgn kek sebiji dua tahun masa first kawen saja...sbb dok dua org kan tak habis makan...lepas tu anniversary or birthday makan sorang slice kek saja*..tapi kek aku bukan a slice la kan muahahahahahahahaha :D*