Monday, May 14, 2012

34th Anniversary


11 Mei 2012 -  Hari Ulangtahun Perkahwinan Ayah Shaari & Mak Azizah yang ke 34.... pd kali ni saya tak dpt nk hadiahkan apa2 pd mereka.... kalut nk masuk rumah baru smp x spend apa2 pun hadiah tuk mereka... Hanya sekadar kucupan kasih syg sahaja..... beli sebiji kek.. ini pun atas permintaan si kecik saya Syamil Syakirin... Cake Lover betoi dia ni.... pastu belikan 2 ekor Golden Roasted Ayamas dan mkn bersama Mee Goreng Mak yg sedap.... Ayah yang belanja ayam tu pun... nk mkn bersama anak2, menantu serta cucu2.....

Saya bersyukur pada perkahwinan ayah yg ke 34 ini pun, kasih syg mereka ckp erat...nampak bahagia sgt... Saya selalu doakan semoga perkahwinan kami jg akan kekal seperti ayah & mak... Insyaallah...

Tapi kali ini adik bongsu saya hadiahkan satu hadiah yg ckp istimewa buat mak & ayah.. peti ais 2 pintu jenama Mitsubishi, warna hitam.. (lupa plak nk snap pic tu)..... mmg mak dh lama nk beli, yg lama dh buruk tp masih elok tuk dipakai.... mak cadang nk beli bln depan, tp adik pintas siap2 sbb dia dh niat nk bg kt mak.. sempena Hari Ulangtahun Ayah & Mak.... pg tu sapa p order di kedai, mmg nk bt suprise la... adik dok Tg Malim dh bank-in kan duit, minta saya uruskan segalanya. masa smp ja kt rumah brg tu, mak ayah mmg terkejut..... hehehehehe..... saya bt suprise mcm dlu masa saya penah beli mesin basuh..... :)

KAMI SAYANG AYAH & MAK SELAMANYA.... 
Semoga mereka diberi kesihatan berpanjangan untuk beramal ibadat kepadaMu Ya Allah serta 
diberi kekuatan utk menempuh segala dugaan yg mendatang.. 
Amin Ya Rabbal A'lamin....

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wauuu so sweet .. makin lama makin sayang selamanya ;-)

fham5579 said...

happy anniversary to pakcik shaari & makcik azizah....34 thn no..lama tuuu
lawak mak kami x penah ingat anniversary dia bila tarikhnya...thn pn ingat2 lupa

SM79 said...

Diana :
ya betoi2... moga kita pun akan smp ke tahap itu... insyaallah...

SM79 said...

Hanim,
TQVM.. nnt km g tau mak ayah.. :)

mak ayah km pun dlu2 mana sambut... tp bila anak2 besaq ni kita style celebrate kan... so kita bt kt depa.. mak km plak klu nk wish bezday ka apa2 ka dia la org 1st yg sms... so tuk dia kita pun kena bt mcm tu la jg... km ni berebut adik badik sapa yg akan jd org 1st sms.... hehehehe