Wednesday, May 16, 2012

Syamim's Johny


11 Mei 2012 - Kucing kesayangan Syamim... namanya Johny... telah meninggal ditindih tayar kereta.... alahai umur x sampai lg 2 bln... mmg menyayat hati betoi la.... mmg sebak bila tgk darah keluar dr mulut Johny, matanya pun dh jd juling.... Allahuakhbar.... menangis km dua beranak... ish2 hati ni sensitif sungguh.. kalu sapa tak suka kucing dia tak akan rasa apa2.... tp bila kita sayang kucing... rasa mcm ahli keluarga sndiri plak.... gali lubang km dua beranak nk tanam Johny.... sambil reyau2... bila tgk si Syamim tereyak... saya pun lg la... mmg tak tahan sgt..... bila dh tanam... si Syamim siap bacakan doa tuk Johny.... siram air dan letak kayu mcm tanda batu nisan la plak.... hai anak oooo anak.... mmg dia sayang sgt dgn kucing..... siap kata " Johny nanti kita jumpa di Syurga tau"......

Anak kucing dia 6 ekor semuanya, 1 ekor dh mati, 2 ekor tak pasti lari kemana atau dicuri..... tinggal la 3 ekor lg..... Manji, Gon, John.... hai nama2 ni semua dia yg letakkan..... hari2 bila balik dr sekolah, dia akan main dlu dgn 3 ekor kucing ni..... gomol2 dgn depa tuh..... depa pun nmpk ja muka Syamim, pakat mai lari la nk manja2 dgn dia.....

4 comments:

fham5579 said...

sian syamim...jgn sedih tau...kami x suka kucing tp tgk gmbq kucing tu sedih jugak...

SM79 said...

hanim :
tu la psai... sian dia... tp la ni dh cool dh... sbb still ada 3 ekoq kucing kesayangan dia... family muim semua syg kucing, dlu km pun x suka sejak kawin dgn dia timbul rasa kasih plak kt kucing ni... anak2 dh sah ikut pangai dia....

yang jauh di sana said...

ada sekoq anak kucing teruna suka mai mintak makan kat rumah aku...hari ni tak dan nak bagi makan dia pi makan muntah kucing mana ntah depan gate rumah aku...teruih aku mengkelan nak bagi makan...sue...hang kan selalu turun kuantan...nanti leh singgah rumah aku...banyak kucing liar yg tak berapa liar...bleh pilih anak kucing, kucing remaja...kucing tua pon ada....bleh pilih untuk ganti balik johny...

SM79 said...

eta :
hahaha hg ni lawakla.. jenuh nk p kutip smp kuantan.... hat dok ada pun x larat dh aku nk bela... ni laki ak nk p amik d penang plak bln depan... kt pak menakan dia.. kucing yg depa kacuk.. anak2 comei gitu..