Sunday, May 13, 2012

Mom's Day

Happy Mother's Day to all....

13 Mei 2012 ~ Pg td dapat sekuntum bunga ros.. walaupun plastik tapi sgt bermakna bila dpt dr anak tersayang seusia 7 thn... sblm ni masa di kiddy, dia bg kad atas dorongan cikgu2 sbb depa ajaq design kad pelbagai... tp kali ini dia beli dgn duit sek yg saya beri... alahai anakku... ckp2 terharu... walaupun harga sekuntum bunga itu RM1.50 tapi mama akan kenang sehingga akhir hayat mama... kerna ini 1st time 'abg' bg dekat mama tanpa sapa2 ajaq....

P sekolah bawa RM2.00 aja... bila beli bunga.. bayangkan apa yg dia mkn... bila saya tanya 'abg' mkn apa ja kt sek... dia jawab.. "abg mkn sosej ja mama... ckp la.... sementara nk p mkn nasi kt rumah ustaz (rumah transit dia)"

'Abg' kata dia beli 2 kuntum kt koop sek.. hari Rabu dia beli untuk saya, hari Khamis dia beli utk Maktok plak... pg td saya dan mak dpt serentak la bunga tu... Mak pun cam sebak... ish2 cucu umoq 7 thn, apa la yg dia tau dan paham kan apa itu pengorbanan ibu....

Dalam hati, matured sudah anak mama sorg ni.. Alhamdulillah.... Lagi 4 hr anak mama nk capai umoq 7 tahun.. Big Boy sudah anak terunaku ini.... Mama bangga dengan awak Syamim Syalihin.... Sayang Selalu...

Kepada Bonda tercinta, Pn. Azizah Taib, Mertua tersayang Pn. Che Mah Ishak, diri ini serta rakan-rakan yang bergelar ibu,

"SELAMAT HARI IBU, tanpa ibu, tidak lahir kita kedunia....."

4 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

assalamualaikum..saya jua dpt bunga plastik maisarah beli di sek 70 sen..hehe

SM79 said...

Lydia Miza;

waalaikumussalam.....
hehehhe tu la kan.... seronok noh... walaupun bunga plastik....

thanks sudi comment kt sue punya blog ni...

fham5579 said...

heeeeeeee sama...irfan pun bagi kami bunga plastik..yg lawak kaler biru. RM2. beli kt sek gak...

SM79 said...

hanim :
hehehehe syioknya.......
mesti cantik kaler biru....