Tuesday, October 13, 2009

36 weeks

Alhamdulillah... Hari ni genap usia kandungan 36 minggu @ 9 months.... Seronok sbb dh sampai stage ini... hanya menunggu apa kata Dr Pakar 29 Okt ini... samada masih perlu di'ceaser' @ dh blh normal... tapi sehingga hari ini 'pintu masuk' belum terbuka... kepala bb still dok atas dia... mmmm cemana tuh???? adakah sama mcm dlu kan... wallahualam... hjg bln ni br tau apa keputusan Dr Pakar itu... sehingga hr ni... mama still sihat... still mai keja... still blh drive...

Perasaan yang semakin berdebar... jangtungku semakin bergetar... tambahan si abang hari2 dok tanya... "kenapa adik lambat sgt nk kluaq ni... abang nk main ngan adik ni".... betoi ka dia nk main atau nk jeles meles ni... waduh.... tu dialog di kala dia cm matured ar... ni plak dialog time dia demam hr tu... still nk beriba atas mama... sambil dia ckp... "mama.... nanti kan... abang dok atas riba mama..... adik dok atas riba abah... boleh dak?....... so guys... cemana tu... ???.... apa yg harus ku lakukan.... nk berderai ayaq mata pun ada... time tu plak dia demam,... mama usap2 kepala dia sambil letak air asam jawa (nk hilangkan panas di kepala dia).... risau semua da.... takut pakat dok berebut mama.... sapa nk pilih abah ni...??? mama juga... hihihihihihi

Dengaq cerita kwn2 yg dh ad 2 anak ni... semakin takut plak... mesti ad bab2 jeles meles ni... bab2 si kakak @ abaang meragam la.. semua ada... harap2 Syamim tak la mcm tu no.. jenuh la mama... klu slh sorg blh p kt abah x pa... takut dua2 dok runtun mama ni.... :(

Tak apa... demi anak2... seorg ibu sanggup lakukan apa saja..... chaiyok... chaiyok.... go mama go....

6 comments:

Naddiea said...

alhamdulillah...selamat semuanya..

ietafakyra said...

tp sue aku rasa memula ja budak2 tu meragam... paling tidak 3 4 bulan... yer la kalo kita pun tetiba kena angin perubahan rebel gak memula kan. sama la ngan depa, memula excited giler nak adik! pehtu naik bengang sbb sikit2 jaga adik, sikit2 adik punya, sikit2 jgn bising adik tidoq... selama ni nak wat apa pun sume buleh! ekekekek

Diamilikku said...

sokong ita...hehehheh...alesha siap rampas botol susu adik dia...sebab duk tgk aku pegangbotol adik je..dia kena pegang sendiri kan..sampai satu tahap..dia buat malas tak mau pegang botol...aku jugaklah yang kena pegang...lotih mak

Mrs SM said...

to nadd
alhamdulillah... tp ak br p check up td kena berleter berat naik bnyk... tp small matter la yg tu... janji kandungan ok kan...

to ieta
ak rasa pun mcm tu jg la.. tp ak x berani nk kata la sbb blum lalui lg kan... hopefully ok kot..

to sone
dia jeles hg pegang botol adik... heehehe.. dia mmg nk manja ngan hg... tmbah plak klu mr papa x dak kan....

fham5579 said...

take care tau sue...
sj la time ni si abg keja dok tnya seolah mcm x yakin betui ka ada adik yg akan kluaq...
irfan plak dok habaq dlm perut dia pn ada adik gk...nk lawan ngan mummy sama2 perut buncit...
good luck insyaallah everything will be fine..kalau kali ni dpt normal best la dpt 2 pengalaman.

麻辣鴨血Maggie said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社