Monday, December 21, 2009

My Kiddos

Lama betoi rasa tak update blog.. Saja ja nk cerita gelagat si abang & si adik.. Dari awal kehadiran adik Syamil... Syamim agak terkejut.. Ya lah sebelum ni baby ada dalam perut mama.. tup2 dah keluar.. mula2 dia heran kenapa abah bawa dia p Hospital.. Si abah cuma bg tau mama sakit & ada kat wad.. bila sampai aja ada baby kt sebelah mama.. dia diam & terkedu sejenak la.. bila mama kiss dia & bg tau dia itu la adik Syamim yang dah lama ada dalam perut mama.. slow talk ngan dia... baru dia paham... bukannya apa.. tak nak dia rasa kekurangan kasih sayang aja..

Lately reaksi kasih & sayang terhadap adiknya. agak memuaskan.. boleh diharap la kalu minta dia tengokkan adik dia tu.. kadang2 mama sja nk test betoi ka dia tak buat atau cubit adik dia tu... mama mengendap pelan2... mmg betoi la.. dia jaga elok2 adik dia.. klu adik sedang menyusu pun dia pegang elok2 ja botol si adik... itu apa yang mama nampak dari zahirnya la... Dia cium adik tak henti2.... syg sguh la tu kt adik.. hehehhehe sampai dia ckp mama tak dak kawan... abah ada kawan... ngan abang & adik... hai sabaq ja la... depa dh gang 3 org..... :)

LOVE BOTH OF YOU MY KIDDOS....

Baru2 ni mama da terdengar 1 dialoq antara Abang dgn Adik... of couse la adik tak blh cakap.. tp adik senyum ja bila dengaq abang bersembang dgn dia..

Abang : adik.. nak ikut abang p rumah wan dak?? nnti kan bila mama sihat kita ajak abah p sana naih... sian wan tak tgk adik... sian wan tidoq lam tanah... wan tgal kita dh adik... (wan = arwah bapa mertua mama)

Adik : Adik pandang ja muka abg & senyum... seolah2 paham ja apa yg abg dia cakap...

Abang : kita p naih2.... kita p kuboq wan... kita baca2 kt wan... (baca Yaasin)

Sebak juga bila terdengar dialoq tu.. Ya la Arwah Ayah Rahmat tak sempat lihat cucu lelaki dia yg no 2 ini.... Al-Fathihah tuk arwah....

8 comments:

aidanharas.. said...

suke tengok gelagat syamim biler dah ade adik.. nampak happy btol die.. hehhe~ sweet sgt.. betambah matured die walaupon die tu pon kecik lagik..

Diamilikku said...

tul lah..nampak matured...alesha tak berapa boleh harap gitu lagi..ye lah belum dua tahun kan...tapi sometimes memang nampak kasih sayang dia kat adik dia

fham5579 said...

mesti syamim tu rindu kt wan dia kan sue...wan dia rapat gak kan dgn dia...sedih plak...

ietafakyra said...

big boy brother syamim nih! aku rasa dia dak bleh faham istilah adik beradik, sbb tu dia tk rebel sgt kat hang sue. lucky u hav such a gud son like him!

Mrs SM said...

to sarah
tu ler.. hrp2 bertambah la matured dia...

to sone
ya la.. alesha br 2 thn... tu yg dia sayang aisy kan.. at least dia tau dia tu kakak...

to hanim
yup.. mmg dia miss sgt FIL kami.. dia mmg close dgn wan dr tok... dia penah mimpi wan dia mai tgk dia.. dia nk cerita x reti.. cuma bg tau ja wan dia mai tgk dia...

to ieta
ak harap pun mcm tu la ieta.. hrp akan berterusan la cm tu smp besaq.. tq beb..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sebak gak aih bila baca dialog dia dgn adik. pandai dah syamim ni. letih dak jadi mom of two kids ni.

Naddiea said...

wah syamim memang nampak macam budak besar.abang2 sungguh nampaknya noooo...

Mrs SM said...

to eza...
tu la.. ak masa dengaq pun bergenang ayaq mata.. letih juga jd mom of 2 ni... tp x pa... bila tgk kids... semua prob akan hilang..

to nad..
hehehhe big bro....