Monday, July 5, 2010

Kiddos

Cube teka antara 1-4 yang mana pic Syamim dan Syamil.... :)

Seronok pulak bila tgk2 blik pics lama anak2.. tak sedar anak membesar depan mata dengan pantas... sesungguhnya masa itu berlalu sekelip mata tanpa disedari...

Si Abang dah 5 tahun
Si Adik dah 8 bulan

Banyak betoi perbezaan dalam mendidik dan membesarkan mereka.. kalu lelaki perempuan ni rasanya memanglah berbeza.. tapi bila sama jantina pun sama juga rupanya...

Dari awal kandungan lagi mama dah dpt rasakan si Adik akan lebih lasak dari si Abang... memang betul rupanya... pergerakan Adik cukup pantas... siapa sangka dalam seusia 8 Bulan ini... giginya dah ada 8 batang, merangkak dengan lajunya, memanjat dan apa yang lebih buat kami terkejut lagi... dia dah boleh duduk...
Syukur padaMu Ilahi.. kerana Kau telah kurniakan kepada hambaMu ini anak2 yang aktif dan pintar...Alhamdulillah

Berbanding dengan Si Abang pula... dalam kandungan tak selasak mana, agak steady aja, tp bila besar dia semakin aktif, agak nakal, cemburu juga.. dan bab2 persekolah alhamdulillah la walaupun tak sehebat mana berbanding pelajar-pelajar lain...
Pencapaian peperiksaan 5 tahun semester 1 (7A)
BM (100%)
BI (83%)
ARAB (84%)
PEN. ISLAM (99%)
JAWI (96%)
M3 (100%)
SAINS (81%)
Peratus keseluruhan 92.5%
Kedudukan dalam kelas No. 10

Anakku sekalian, semoga membesar dengan cepat..sihat tubuh badan..cerdik akal fikiran di dunia dan akhirat
AMIN


7 comments:

Diamilikku said...

1 dan 4 syamim...
2 dan 3 syamil...
betoi dak aku teka...
wehhh syioknya ada anak masuk sekolah dah walaupun tadika kan....anak aku pun nak kena hantaq pi school dah ni..mulut duk nak pi school ja

Cik DIA said...

Salam...

1 & 4 tntunya si abang mim...
2 & 3 plak si adik mil...
sweettttt...

abang muka abah...
adik muka mama...
comeyyyyy....

muahssss....

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

no. 1&4 big bro...
no. 2&3 small bro...eh ada ka small bro.. syamil la..

ok pe result syamim tu. w'pun no 10 tp peratus keseluruhan above 90%..ni kalau CGPA 3 pointer dah ni.

Mrs SM said...

@sone
mmg best klu dh ada ank sek... walaupun tadika... ad perjumpaan ibu bapa.. sign buku rekod. best2... tambahan plak ak dh p daftar darjah 1 dh kt dia...rasa cpt sgt anak membesar...

@cik dia..
bnyk yg kata gutu.. abg muka abah, adik muka mama... TQ

@eza....
tu la aku tgk % dia ok la kan... berbanding thn lepas 4 thn x reti pa g.... 85& ja... tp meningkat la prestasi dia...

iEtaFAkyR@ said...

wah! bila dah berskolah mmg macam2 perasaan ada kan. syoknya hang su. nak pulak boleh tgk result anak. uiisshhh! nerves la aku esok2 ni damia nak school. aku rasa aku nak brenti ja, boleh aku joint dia pi skul! hihihihihi... btw congrats yeah, number 10 pun kira genius la tu. terus bg support kat dia tau. *clap!clap!*

Mrs SM said...

TQ ieta... tu la nnti giliaq hampa plak... anak ak nu agak nakal kt school... bnyk mainnya... boy kan.. hehehe so cemtu la resultnya... blik rumah lak tgk cartoon ngan PS2 aja.. buku jarang2 nk tgk.. cepat2 nk bt kerja sekolah sbb nk main punya psai... primary ni br nk kena straigt skit la... :)

fham5579 said...

1 syamim
2 syamil
3 syamil
4 syamim..
hoyey pandai kan kami? hihihi
mmg syok tgk anak2 makin ramai n membesar depan mata kita dgn kerenah depa yg mcm2...kami x sabaq nk bsalin...pastu nk jd sihat psl nk main2 dgn depa ngan cargasnya.rasa lama sgt xleh nk cargas