Sunday, January 9, 2011

My Kiddos

sedar tak sedar dh dh 9 hari msuk tahun 2011... sguh pantas rasanya... pantas dlm serba serbi... anak2 pun dh besar... si abg dh 5 tahun 7bln..... si adik pula lagi 7 hari nak masuk 14 bln.. mmg banyak perbezaan antara dua beradik ni.... si abg still di Al-Fathonah, si adik still dgn mak tok & skrg ni dh mula berlari2 dh anak mama ni.....
Abg still dgn manja2nya itu... nk tidoq mlm pun kena tepuk2... nyanyi2... sbb dia pun dh tdoq asing... tp kekadang nk menyelit jg.... :) tp x nak abah yg buatkan okes... nak mama aja... huhuhhu... mmg dia anak mama sepenuhnya.... semua benda dr A-Z nak mama yang buatkan utknya... dekat abah x mau langsung.... takut ka apa ka x tau la... klu ad abah mesti ada mama... tp klu ada mama x dak abah pun x pa.... dia blh ja nk kasi adik tdoq ngan tok ayah & mak tok... asalkan dia blh tdoq ngan mama.... blh juga dia kata.... "mama tdoq la ngan abg... biaq la abah tdoq ngan adik...." hehehhe dlm hati still ad cemburu2 jg... x pa... insyaallah mama akan adilkan kasih sayang kpd semua anak2 mama....
Si adik plak... cemburu jg.... tp cemburu semua benda.... klu abg dok kt mama.. dia mai lari kt mama... klu abg p kt tok ayah dia akan lari kt tok ayah... on the same time dia nk kawai semua benda dr abg... sian abg..... x pa la... abg kan dh big boy... tp dia syg abg... selalu ja mai cium abg.. peluk2 abg.... tp secara rakus la... dia cam kasar skit dr abg...

dari segi hobi pun cam nmpak beza dh... abg mana minat cars & balls... abg minat robots... si adik ni klu nmpk cars dia akan pulun main... kebetulan si abah dia mmg mcm tu... dia bawa dia p drift lg RC Cars tu... mmg terlopong la mulut dia...yg ni mmg anak abah.... semua benda mcm abah... tp klu abg... buat derk aja... & akan says.... boring la mama abh bawa tempat mcm ni... aduyai.....

cemana pun anak mama... mama akan sayang sepenuh hati mama kpd semua anak2 mama.... insyaallah mama x akan bahagi2 kan kasih sayang & x akan ada perbezaan kasih sayang antara semua anak2 mama... InsyaAllah......


7 comments:

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

ada dua org anak leh la compare2. aku yg sorang anak ni dok sebut hat sorang tu ja. kalau hang ada anak pompuan camna la reaksi si abg tu nanti.

SM79 said...

eza...
hehehhe tu la psai.... compare pun same gender juga...sja nk highlight...walaupun boys tp perangai x sama...cara depa dr awai mmg x sama...

Diamilikku said...

so eza apa tunggu lagi..toksah la duk biaq irsa sorang..sila usaha untuk bagi irsa adik..hehehehhehhe :) baru leh compare2....

SM79 said...

sone..
ya aku setuju 100%

fham5579 said...

sue gambaq ketiga syamil mcm hgpa sungguh...geramla tgk si syamil ni...noty2

SM79 said...

hanim...
ini budak mmg noty.. sguh noty.. sesaat dia x diam... ad sja projek yg dia nk bt.... x blh lepa nk p main ayaq... haishhhhhhhhh

yang jauh di sana said...

:)