Wednesday, August 5, 2009

TQ My Dear..

Smlm abah take over the kitchen... so mama rest aja.. dia ad tnya nk mkn apa?? mama kata terpulang asal blh mkn & kenyang.. x semestinya nasi la kan.. ptg pas keja abah beli kueteow sup.. km dh belasah dh mkn.. so still kenyang untill 9.00 pm la.. mama lipat2 kain depan TV.. si syamim dh pun terlentang situ.. letih agaknya.. tak tdoq siang la tu.. dlm masa mama dok lipat kain tu.. dr dapur berbau harum ja.. wangi2 ala2 lada hitam... ap agaknya yg abah masak ni...?? suspen.. biaq p kt dia.. satg tima mkn abah pngil la... hehhehehe

Abah : Ok mama dinner kita dh ready (abah dh pngil2 dr dapur) mama pun p la kt abah... Abah : suprise!!!!...Black Pepper Lamb Steak... resepi abang.. ciptaan tersendiri.. simple ja sbb dak bahan2 hiasan sgt... almaklumlah x rancang nk buat.. Mama : Amboi.. patut la wangi2 ja smp kt ruang tamu...TQ la sayang...terharu sgt.. Abah : Kesian la plak kt anak.. dh tdoq dia.. x pa esok abang buat len kt dia..dh la dia suka steak...
Mama: Nak buat mcm mana... letih sgt la tu.. nk kejut lagi kesian.. ganggu dia tdoq.. lgpun dia mgkin dh kenyang mkn sup td..

Kami pun mkn la berdua tnpa si kecik Syamim.. pandai juga abang buat ni... (kata lam hati ja la... tak mau puji satgi kembang semangkuk)

4 comments:

Diamilikku said...

hehehe..mr papa aku pun masak kat aku semalam...lagi simple..sambal sardin, telur dadar, sayur kacang plus cendawan n ikan masin...tapi simple2 pun laju je aku makan....

Mrs SM said...

to sone
tu la no..kita sama la ni lalu ja mkn..mai la apa pun hentam sja.. tmbah ak lak selera x penah putus.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

weh mak2 buyong sekelian, syoknya ada hubby blh masak.tambah2 dlm keadaan skrg ni.aku ni hubby aku leh masak mi instant ja kat aku..jeles nyeeeee...in fact aku pun jarang nak masak.

Mrs SM said...

to eza
x pa.. mi instant pn jd lah.. janji dia mau masak juga... hahahahah