Thursday, July 9, 2009

Trip to Langkawi

Pada 29 Jun - 2 Julai yg lepas, team PPZU telah mengadakan kursus di Langkawi iaitu Kursus Penyediaan Pelan Tatatur Untuk Penyediaan RKK.. Sekali sekala ke sana dgn kwn2 best juga.. Kursus ni actually start on 30th Jun... tp pada 29 Jun PPZU buat lawatan ke tempat2 yang telah disenaraikan... (",)

Pagi2 lagi km dh bertolak dr Jeti Kuala Kedah, naik 1st ferry (7.15 am).. smp sana awal jg dlm 8.45 am.. Start berkumpul kul 10 am sbb ad kwn2 yg naik lambat.. bila semua ada, km naik bas tuk start perjalanan kami... 1st tempat yg kami lawati ialah KILIM GEOFOREST PARK, best giler ke situ sbb kami kena naik bot selama 4 jam tuk mengelilingi kawasan tu. Dari jam 10.30 - hampir kul 3 ptg. Mcm2 tempat yg kami lawati seperti, Gua Cerita, Gua Buaya, Tempat ternak ikan, Gua Kelawar, kawasan helang & mcm2 lagi...
Lepas tu, km berenti mkn & solat di GALERI PERDANA, kt situ juz sembahyang jer.. km dh x msuk dh slm tu, kebanyakan team ni semua dh biasa masuk sana... mkn kt bangunan bersebelahan Idaman Suri hehhe (tempat shopping), tp x singgah pun. shopping hari len da... Kami singgah dekat KILANG GAMAT, kat situ mcm2 ada.. produk berunsurkan gamat... Mama juz beli Bam & Bedak sejuk ja... nk beli ayaq gamat cam x best lak situ... Minyak gamat lak dh belambak kt rumah...

Pastu km terus gerak ke GUNUNG MAT CINCANG.. Actually urusetia dh collect siap2 duit tiket.. so sng skit.. km x payah beratur ramai2... smp sana ad juga team yg takut naik.... Dlm 7-8 org gutu la.. Mama ok jer... naik juga walau dh memboyot 5 bulan... Nasib la x pening2 apa.. Actually dh penah naik 2-3 kali, tp time tu x boyot la.. ni la 1st time naik masa ngandung... (",)Keesokkan harinya bermulalah Kursus kami dr kul 8.30 - 4.30 ptg... & pastu aktiviti sendirilah.. Shopping time... hahhahah x bawa bnyk duit pun... so beli ala kadar jer ikut kemampuan... Chow...

2 comments:

Diamilikku said...

lama sungguh aku tak pi langkawi..tempat2 yang hang sebut tu pun aku tak penah masuk lagi naaaaa...nama saja org kedah..hahahahahha

Mrs SM said...

sone... x pa.. nnti pas bersalin hg ajak Mr Mizan p situ... hehhehe best langkawi la ni.. harga pun semakin best la.. dh ramai pelancong kan...