Thursday, February 4, 2010

Moga ianya tidak berulang lagi.......

Pg td mama dok belek2 depan pc ni.. tgk blik pics anak2.. ad jugala beberapa persamaan antara abg & adik.... nama pn 2 beradik kan... tetiba terjumpa pics abg masa dia athma... sebak jg dada... bila mengenangkan pertama kalinya si Syamim msuk ICU di kala umur 5 bln... sayu hati seorg ibu kan...
Gambar ni masa Syamim 5 bln (dh 4 hr msuk ICU) :(

Kdg2 terfikir jg... adakah si adik akan sama nasib mcm abg??? Harap2 ianya tidak berulang lg la... Mama rasa x sanggup bila mengenangkan nasib si abg masa dulu... setiap bln mest kena ke klinik @ hosp.. mana taknya setiap bln dia akan athma.... klu tak tiap2 bln pun selang dua bln sekali mcm tu la... mcm2 ubat tradisional @ kg yg kami buat... still mcm tu jg...

Semua petua2 yg diberi km ikut... tak juga hilangnya... apa blh buat dh keturun sebelah Mr Abah mcm tu.. Mr Abah pn hilang athma masa usia 8 thn.... :(

Gambar ini masa umur 2 thn & 3 thn

Sikit aja pics yg mama publishkan kt sini.. klu nk msuk semua... rasanya penuh blog ni kot... :) mama mmg akan amik pisc dia semasa kt Klinik @ Hosp... untuk kenangan masa dia besar nanti... tapi apa yg mama nk ceritakan hr ini... Syukur pada Ilahi... rasanya hampir 1 thn 1/2 si Syamim tak perlu lagi sedut gas tu... klu demam pun juz amik ubat ja... Dr kata Syamim dh sihat.. Alhamdlulillah........ Semoga ianya tidak akan berulang pada si adik pula.....Amin Ya Rabbal A'lamin...

11 comments:

SYAbAR said...

Semangat gambar Syamil kat berbaju merah tu dik... InsyaAllah, makin besar, antibodi Syamim makin kuat dan perkara lama tak berlulang lagi.... buat semua anak2 Sue

ladylikeme said...

insya allah..semoga adik syamil sihat sentiasa

WiraTLC said...

tabah kan diri... moga allah makbulkan doa kita untuk syamil...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

salam sue .... lebih kurang jer kita dua nieh .. baby kita 21hb nov .. c-sect gak dua2 .. gebunya baby syamil ;-)

ietafakyra said...

a aa la sue...semoga tadak apa2 la. bby hg kuat insyaAllah yer...bob!bob! gerem gak nih...

Diamilikku said...

insya allah weh...tok sah duk terlintas langsung benda2 tu dalah kepala hang....just pk kan yang positif ja tau....

Mrs SM said...

to all
TQ guys atas iringan doa...AMIN

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

x dak apa aih..yg penting preventing is better than cure. kalau dah ada history mr abah ada athsma, so try la avoid diaorg dari terdedah dgn carpet, teddy bear, habuk, etc..insyaAllah everything will be fine.

fham5579 said...

sian no tgk time pakai alat penyedut tu....

Mrs SM said...

to eza..
ya la... kena lbh berhati2 kali ni...

to hanim...
ahhh masa ni br 5 bln.. dh msuk ICU...cucuk sana cucuk sini... nk msuk ayaq.. amik darah....dgn penyedut tu dia dh mangli sampai besaq....

麻辣鴨血Maggie said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚