Tuesday, May 5, 2009

13 weeks

Hari ni 5 Mei 2009.. so genaplah usia kandungan mama 13 minggu.. pg td mama g check up bulanan cam biasa kt Klinik Kesihatan Kepala Batas... tp yg x bestnya berat mama turun 500g untuk tempoh sebulan ni... kenapa plak?? sepatutnya naik 500g dlm masa sebulan... pening kepala bila pikir... mkn lalu... alahan x dak... hai mcm mana lak blh jd begini.. so mama kena la mendengaq nasihat Dr. kan... nasihat pemakanan & kesihatan... pastu mama g makmal tuk buat urin test plak... sekali lg mama pening kepala pikir... urin mama kotor plak... Ya Allah kenapa la ujian ni Kau berikan kepada ku... so mama kena la ambil 2 jenis ubat tuk nuetralkan semula urin mama... (1) Cephalexine Monohdrate (kapsul) (2) Potcit Mixture (cecair)... so mama kena la jump semula Dr pada 19 Mei ni tuk next check up...

Hai.. x pernah rasa mcm ni... x pernah pula jd mcm ni masa mengandung kt Syamim... risau pun ada.. Dr nasihatkan mama minum air masam secukupnya... sebanyak yg mungkin... Ya Allah semoga Kau permudahkan semuanya... Sihatkan kandunganku.. sihatkan tubuh badan hambaMu ini... harap2 19 Mei ni berat mama dh mula naik & urin mama dh elok kembali.. AMIN....

5 comments:

kamar hati said...

alahai, knapa ni kak sue...
apa pun moga semua yg terbaik tuk my lovely friend & sister k....hope semuanya ok k....take care k.... (",)

Mrs SM said...

tu la kama... x tau knp...insyaallah pas mkn ubat yg Dr bg tu.. hopefully ok seperti sediakala...

Diamilikku said...

aku selalu kena kencing kotor kalau pregnant..kes malas nak minum air masak banyak2....hehehheheh...berat aku pun turun 2kg terus...

Mrs SM said...

tu ka.. ak ni risau kan psai pa.. masa syamim elok ja perjalanan aku... yg ni rasa lain sguh la...

aqil said...

Sabar yer kak sue.....semua tu dugaan, allah menduga bermakna allah tu sayangkan kita,,,,,rajin2 yer makan ubat tu.....moga semuanya kembali ok.....take care