Thursday, September 3, 2009

Salam 13 Ramadhan - tak bangun sahur

Sedar tak sedar hampir 2 minggu kita telah melaksanakan Rukun Islam yg ke3 ini.. dan sejak itu mama x pernah nk update2 blog ni... bukan apa.. tak berkesempatan langsung dgn masalah off.. weekend plak sibuk atur rumah mak @ mertua tuk berbuka... seronok sgt rasanya bila dapat bertahan sehingga hari ini..

TQ tu Mr Abah yg sekarang ini bnyk membantu mama tuk laksanakan kerja2 dapur... & kredit tu my lovely sis (angah) yg tlg membantu juga.. kdg2 rasa x dak mood sgt nk buat keja2 dapur.. nk msk ka apa ka adoi... susah la mcm ni.. keadaan x mengizikan kot.. berat telah turun 1 kg... sian baby.. actually nk kata tak lalu mkn pun tak juga.... masa berbuka mkn smp x igt... tp lepas tu x dak mkn apa2 dah sehingga sahur plak... mlm juz minum susu ja..

Tp smlm mama rasa kuat & semangat tuk memasak.. balik ja keja trus ke dapur & start cooking.. ad udang, daging & ayam dlm freeze.. ap nk dimasak ni??? so mama pilih udang & daging.. tak sempat plak nk amik pics menu yg dimasak... licin km mkn 3 beranak... kebetulan angah blik berbuka dgn mak.. so tgal km aja... kul 10 mlm mama start msk menu lain plak tuk sahur.. tak suka mkn benda yg sama dgn berbuka... tak dak feel... so mama masa msk siap2 la.. mls nk bngun awai pg... tp ap yg sedihnya... pg td kami x terjaga.. Sedar2 aja dh 5.50pg.. Terlalu frust & sedih.. Beriya ja msk smlm... Ya Allah.. dugaan betoi rasa.. sian Mr Abh yg ad gastrik & keadaan diriku yg sedang sarat ni... paham2 je la bila x bersahur... jd letih, tak sedap badan semua ada.. tp alhamdulillah sehingg jam & detik ini 3.05 ptg.. hambaMu ini masih bertahan... begitu jg Mr Abah.. baru aja kol dia td.. dia ckp mcm ok plak hr ni.. sllu klu tak sahur perut dia jd senak kan... semoga hambaMu ini dapat bertahan hingga ke hujung waktu berbuka.. AMIN..

DuhMoodswings

5 comments:

SYAbAR said...

rahmat berpuasa... rahmat rajin masak sama dik, tu yg allah bg tak lapar keduanya termasuk baby dlm perut tu.

Lupa kunci jam ya!!! Org tua dulu2 kata tepuk bantal beberapa kali ikut time jam kita nak bgn. Boleh pakai ka!

Diamilikku said...

aku stakat sekarang..alhamdulillah..belum kelupaan lagi bangun sahur..sebab duk ngan parents..hahahahahha..ada ja yang nak mengejut kan...tapi so far mizan memang on time bangun sahur..aku ja liat sket

fham5579 said...

Insyaallah kalau kita niat mmg nk mengerjakan ibadat posa ni Tuhan lindung kita...sarat cam kita pn leh posa g..alhamdulillah...rasa rugi kan kalau x posa dibulan ramadhan ni...nikmat buka posa tu yg best

kamar hati said...

yessss....chaiyok2 kak sue... (",)

Mrs SM said...

to kak syabar..
tu la.. niat mmg penting kan.. lupa plak nk tepuk bantal... mmg arwah tok ad pesan dlu mcm tu..

to sone
dok ngan fam mmg best kan... huhuh dok sendiri semua kena buat sndiri la.. hubby ak mmg tdoq mati... hehheh

to hanim
tu la hanim.. syg sgt nk tgal.. lg pun x ada2 tejadi.. km berjaya haniskan smp ptg.. muim pun.. gastrik x menjadi plak hr tu..

to kama..
chaiyok2...