Tuesday, September 29, 2009

2-3 Syawal 1430H

Untuk dua hari ni x der pics la plak... adoii cemana blh miss ni.. kalut semacam....

2 Syawal
10.00 am ~ bertolak ke rumah mertua, hari ni kak ipar masak laksa... waduh.. waduh.. laksa yang seakan2 laksa janggus balik pulau.. bagi sesiapa yang menggemar laksa langgus dh blh imagine kan...????

12.00-6.00 pm ~ mak ooi punya la ramai tetamu yang hadir...bersilih ganti plak.. nasib la tetamu tak datang serentak... kebetulan keluarga mertua blk Pokok Sena rumah tok, sbb nak hantar laksa tu la.... tinggal la mama, along (anak buah), ayah mertua, abah & Syamim.. tak menang tangah dibuatnya.. hai.. tak menang tangan... klu meniaga time ni mmg laku gila.... :)

6.00 pm ~ merta minta mama masakkan dia nasi untuk berbuka puasa.. dia puasa hari tu.. dia takut x dak nk sampi rumah.. jam katanya kt Jalan Langgar.. mama pun masak la simple2 jer.. masak steam boat tomyam... hahahahah... ada nasi & kari daging... mama siap hidang dlm 7.15 pm baru mak sampai... trus azan & berbuka la...

8.00 pm ~ lepas solat maghrib, kami anak beranak berangkat ke rumah kami di Kepala Batas... nak rehat la... esok pagi2 dh nk kena p Klinik.. check up bulanan...

3 Syawal
9.00 am ~ ke Klinik, tak ramai sgt org buat check up hari ini... raya kot... mesti sat ja kan (dalam hati la)... rupanya misi2 (nurse) ni dok sembang plak... hai sabaq ja la.. bila nk samp turn mama ni... padahal sorg ja depan mama tu... sblm tu km ber3 kena buat ujian saringan H1N1.. alhamdulillah pass... kul 11 baru smp turn mama... masyaallah... abah ngan syamim sampi terlena.. dh turn mama depa sembang2 lg... hai mcm nk sound ja nurse2 ni... buat keja tu bg la cepat skit kan... org pun nk p raya juga ni....

12.00 pm ~ kami ke tunjang beraya rumah kawan abah

1.30 pm ~ kami ke Lepai beraya rumah kawan mama, Aleena.... kebetulan tok dia buat kenduri besaran juga la... mcm raya korban... sekor lembu... perghhhh ayaq asam.... mavelos.. tp dh kenyang sbb dh mkn nasi rumah kwn abah.. juz ratah2 jer la daging tu....

3.00 pm ~ blk semula ke rumah mertua.... ada ramai sedara yang datang lagi situ... kak ipaq masak gulai nangka & bihun sup...

5.00 pm ~ pas solat bertolak ke rumah hanim... nk tgk new born dia..Muhammad Nizharel Iqram.. cute sgt..

6.00 pm ~ bertolak ke Utan Haji, Perlis... paksu abah buat open house.. best.. sedap... ada laksa, bihun goreng, roti jala, ketupat rendang, nasi beriani, ouding, kuih muih & biskut raya....

8.00 pm ~ terus bertolak ke Alor Setar, abah ada game mlm tu... main badminton dgn abang ipar & member dia... (nizar ~ hanim's hubby)...

9.00 pm ~ game start.. mama terpaksa ikut sbb derang main dekat dewan Gunung Keriang, so dh dekat dgn Kuala Kedah... pas main blik rumah mak mama plak...

12.00 am ~ sampai kt rumah mak di kuala kedah... letih siut......... mandi, solat & tidoq.... zzzzzzzz

4 comments:

SYAbAR said...

penat tp gembira.. rayakan setahun sekali. cuma kau lebih penat la sebab berbadan 2.

Mai la KL

kamar hati said...

padat tul xtvt yerk... (",)

Mrs SM said...

to kak syabar
mmg penat but happy sgt... ya betoi setahun sekali sja kan..
Mmg teringin nk p KL... keadaan tak mengizinkan... insyallah pas bersalin nnti plan lain...

to kamar
mmg padat aktiviti.. tu baru samp 3 syawal... blum msuk lg hari2 yg len.. nnti ksue buat entry baru...

fham5579 said...

awat km x komen entry ni no...hihihi mengimbau tetiba