Friday, September 11, 2009

Salam Ramadhan 21 - Mr Abah Outstation

Salam Ramadhan 21.. kejap ja masa berjalan... tp hari ni dh msuk hari ke3 mama x blh nk puasa... tp rasanya my urin cam dh ok skit.. klu tak cam pekat jer.. mgkin krg air dlm badan.. selama 3 hr x puasa ni mama minum air masak secukupnya.. tuk pulihkan urin mama kan... bekalan ubat msih ada tuk 2 hr lg... Insyaallah hari Isnin ni mama kan berpuasa semula seperti biasa...

Mama nk cerita kisah Mr Abah.. tetiba smlm dlm kul 10 p.m Mr Abah dpt kol dr boss dia.. dia kena g Langkawi.. kena settlekan keja yg team dia x dapt siapkan... As a team leader.. dia terpaksa akur..

Bos : Muim, esok awak kena p settle keja kt Langkawi ya.. yg team A buat tu..
Abah : Kul brapa bos??
Bos : Saya dh beli tiket tuk 4 org.. naik kt Kuala Perlis yar,.. 1st ferry dlm 7pg mcm tu la.. smp awai blh siap keja awai...
Abah : Kuala Perlis... mmm ok la... kena stay sana ka bos.. @ blk hr..
Bos : Ikut keadaan... saya x jamin... keja siap trus blk la... tp klu esok pun x siap lg... kena stay la sana dlu... Esok awak kena pick up kwn2 yg len.. si A, B & C
Abah : (Terkedu sat.. alamak aku yg nk kena p kutip depa kt rumah depa...) klu mcm tu saya kena kluaq awai la bos.. dr rumah saya 1 jam nk ke Kuala Perlis tu...
Bos : Saya rasa awak kena kluaq lepas soq.. sbb si A kan dok Tokai, Pendang... Pastu kena p Ayer Itam amik si B dan C.. awak kena smp sekurgnya 6.45 la kt jeti.. saya akan tggu di situ.. sbb tiket ad kt saya..
Abah : Baik bos... esok kita jumpa kt jeti...

(mama bleh dengaq perbualan ni sbb abah buat loudspeaker.... sedih pun ada.. ni 1st time km x akan berbuka sekali)

Abah cuba memujuk mama... dia pun x mau nk p sebenaqnya.. tp nk buat cemana kan... Mama pun terpaksa pujuk la hati ni... kena sabaq la kan.. dh nama pun tugas.. ni x tau la brapa hari plak abah nk stay kt Langkawi.. pg td kul 4.00am abah dh siap2 nk gerakkan.. dh la nk terbang ke Pendang dlu... nk patah blik p Ayer Itam & trus ke perlis.. so hr ni mama akan patah kaki la sbb x dak kreta... tgal motor ja... Apa ak nk buat ni??? last2 kol mak minta adik dtg amik mama & syamim blk kuala kedah... sng.. blh rest ngan famili.. memandangkan keadaan syamim yg still batuk2.. hrp2 esok abah blik la.. td dia kol bg tau keja x siap lg kan... dia kena stay sana lg... kesian Mr Abah.. tp dia pun actually keberatan nk tgal mama dlm keadaan mcm ni.. dh nama tugaskan.. terpaksa la... Sayang cepatlah balik... terasa sunyi sgt... Miss U Dear...